LCHF-mjukbröd
Jag är (som ni kanske märkt) starkt emot LCHF. Men prövade ett recept på mjukbröd, kolhydratsfritt och rätt så gott. Med lite pålägg så blir de smaskens.
Dock tog jag fel sesamfrön, tog oskalade och det skulle vara skalade så kanske därför det inte blev så fluffigt som det blev i receptet. Men smaken gjorde inte skillnad. Helt klart nyttigare alternativ om man vill äta mycket
bröd :)
Ingredienser:
1 msk fiberhusk
2 dl skalade sesamfrön
1 tsk bakpulver
2 dl riven ost
3 ägg
Gör så här
Blanda alla torra ingredienser plus ost. Tillsätt äggen och rör ihop till en jämn massa. Häll massan på en bakpappersklädd plåt. Bred ut massan tunt med en slickepott eller använd en bit plastfolie och brödkavel. Grädda i 225 grader i 8 min. Låt svalna och skär i lämpliga bitar. Torka i ugn på 75 grader om du vill ha hårt bröd.
