Ungsbakad lax med svamp och tomat
Fisk är otroligt bra för kropp och själ, och lax är underbart gott. Finns massor med olika recept du kan göra på lax. Här kommer ett smarrigt tips.
4 Portioner
600 g laxfilé
Salt och citronpeppar
250g kastanjechampinjoner
1 rödlök
250 g gula el röda tomater
100 g svarta oliver
1 msk balsamvinäger
salt och svartpeppar
1 tsk torkad basilika
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär bort skinnet från laxen och lägg i en smord ugnsform.
Krydda med salt och citronpeppar.
Skär svampen i stora bitar
Skär tomaten i halvor.
Blanda svamp, lök och tomater i en stor skål tillsammans med oliver, olja och balsamvinäger.
Krydda med salt, svartpeppar och basilika,
Fördela blandningen över laxen och ställ in i ugnen i ca 20 minuter.
Lägg ruccolasallad på ett fat och strö grovriven parmensanost på.
Ät och njut !
4 Portioner
600 g laxfilé
Salt och citronpeppar
250g kastanjechampinjoner
1 rödlök
250 g gula el röda tomater
100 g svarta oliver
1 msk balsamvinäger
salt och svartpeppar
1 tsk torkad basilika
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär bort skinnet från laxen och lägg i en smord ugnsform.
Krydda med salt och citronpeppar.
Skär svampen i stora bitar
Skär tomaten i halvor.
Blanda svamp, lök och tomater i en stor skål tillsammans med oliver, olja och balsamvinäger.
Krydda med salt, svartpeppar och basilika,
Fördela blandningen över laxen och ställ in i ugnen i ca 20 minuter.
Lägg ruccolasallad på ett fat och strö grovriven parmensanost på.
Ät och njut !

Kommentarer
Trackback