Ungsbakad lax med svamp och tomat

Fisk är otroligt bra för kropp och själ, och lax är underbart gott. Finns massor med olika recept du kan göra på lax. Här kommer ett smarrigt tips.

4 Portioner
600 g laxfilé
Salt och citronpeppar
250g kastanjechampinjoner
1 rödlök
250 g gula el röda tomater
100 g svarta oliver
1 msk balsamvinäger
salt och svartpeppar
1 tsk torkad basilika

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär bort skinnet från laxen och lägg i en smord ugnsform.
Krydda med salt och citronpeppar.
Skär svampen i stora bitar
Skär tomaten i halvor.
Blanda svamp, lök och tomater i en stor skål tillsammans med oliver, olja och balsamvinäger.
Krydda med salt, svartpeppar och basilika,
Fördela blandningen över laxen och ställ in i ugnen i ca 20 minuter.
Lägg ruccolasallad på ett fat och strö grovriven parmensanost på.

Ät och njut !


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RockinWorkout

Mitt namn är Märta och jag jobbar som Instruktör på Step In i piteå, och är ett allmänt tränings och hälsofreak. Syftet med denna blogg är att skapa lite inspiration för dom som vill och även komma med lite tips och trix. Lämna gärna en kommentar om ni har synpunkter eller frågor så ska jag besvara dom så gott jag kan. Hare gött.

RSS 2.0