Pestopaj
4-6 portioner
2 1/2 dl siktat dinkelmjöl
100 g Arla smör
3/4 dl Arla Köket Kesella kvarg
Fyllning:
2 krukor basilika
3 ägg
1 3/4 dl Arla Köket Kesella kvarg
1 dl vispgrädde
150 g Arla Köket riven ost, gratäng
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 pressad vitlöksklyfta
1 dl rostade pinjenötter
Gör så här
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa.Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter.
Nagga med en gaffel. Låt pajdegen vila i kylen ca 30 min.
Sätt ugnen på 200°.
Hacka basilikan.
Vispa ihop ägg, kvarg, grädde, ost, salt, peppar, vitlök och basilika.
Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min.
Häll i fyllningen och strö över pinjenötterna.
Grädda i mitten av ugnen 35–40 min.
Supergott !!

Kommentarer
Trackback