Pestopaj

4-6 portioner
2 1/2 dl siktat dinkelmjöl
100 g Arla smör
3/4 dl Arla Köket Kesella kvarg

Fyllning:
2 krukor basilika
3 ägg
1 3/4 dl Arla Köket Kesella kvarg
1 dl vispgrädde
150 g Arla Köket riven ost, gratäng
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 pressad vitlöksklyfta
1 dl rostade pinjenötter

Gör så här

Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa.
Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter.
Nagga med en gaffel. Låt pajdegen vila i kylen ca 30 min.
Sätt ugnen på 200°.
Hacka basilikan.
Vispa ihop ägg, kvarg, grädde, ost, salt, peppar, vitlök och basilika.
Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min.
Häll i fyllningen och strö över pinjenötterna.
Grädda i mitten av ugnen 35–40 min.

Supergott !!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RockinWorkout

Mitt namn är Märta och jag jobbar som Instruktör på Step In i piteå, och är ett allmänt tränings och hälsofreak. Syftet med denna blogg är att skapa lite inspiration för dom som vill och även komma med lite tips och trix. Lämna gärna en kommentar om ni har synpunkter eller frågor så ska jag besvara dom så gott jag kan. Hare gött.

RSS 2.0