GI Ris

När du gör en kycklingrätt eller något gott thailändsk är det ju väldigt gott att ha ris till, men det är inte det ultimata om du vill tappa i vikt, deffa eller hålla dig till GI. Det finna alltid alternativ som Qinoa eller Bulgur men ett tips att att göra eget Blomkålsris. Blir samma konsistens som ris och är jättegott och supernyttigt ! Och att det dessutom går svinfort att göra är ju också ett plus !

4 portioner
1 Blomkålshuvud

Gör såhär:
Riv ett stort blomkålshuvud på den grövsta sidan av rivjärnet el i en matberedare.
Släpp sedan ner i kokande vatten i ca 10 sek.
Häll av i durkslag.

Klart ! Enkelt va ?! Det kan faktiskt gå fort att göra nyttig mat. Detta är även en uppskattad variant av dom som inte gillar blomkål, om du inte säger vad det egentligen är så är det få som märker eller protesterar.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RockinWorkout

Mitt namn är Märta och jag jobbar som Instruktör på Step In i piteå, och är ett allmänt tränings och hälsofreak. Syftet med denna blogg är att skapa lite inspiration för dom som vill och även komma med lite tips och trix. Lämna gärna en kommentar om ni har synpunkter eller frågor så ska jag besvara dom så gott jag kan. Hare gött.

RSS 2.0