GI Ris
När du gör en kycklingrätt eller något gott thailändsk är det ju väldigt gott att ha ris till, men det är inte det ultimata om du vill tappa i vikt, deffa eller hålla dig till GI. Det finna alltid alternativ som Qinoa eller Bulgur men ett tips att att göra eget Blomkålsris. Blir samma konsistens som ris och är jättegott och supernyttigt ! Och att det dessutom går svinfort att göra är ju också ett plus !
4 portioner
1 Blomkålshuvud
Gör såhär:
Riv ett stort blomkålshuvud på den grövsta sidan av rivjärnet el i en matberedare.
Släpp sedan ner i kokande vatten i ca 10 sek.
Häll av i durkslag.
Klart ! Enkelt va ?! Det kan faktiskt gå fort att göra nyttig mat. Detta är även en uppskattad variant av dom som inte gillar blomkål, om du inte säger vad det egentligen är så är det få som märker eller protesterar.
4 portioner
1 Blomkålshuvud
Gör såhär:
Riv ett stort blomkålshuvud på den grövsta sidan av rivjärnet el i en matberedare.
Släpp sedan ner i kokande vatten i ca 10 sek.
Häll av i durkslag.
Klart ! Enkelt va ?! Det kan faktiskt gå fort att göra nyttig mat. Detta är även en uppskattad variant av dom som inte gillar blomkål, om du inte säger vad det egentligen är så är det få som märker eller protesterar.

Kommentarer
Trackback